• X11 SSH Linux Forwarding Error


    Jan 30 17:16:10 localhost sshd[25385]: error: Failed to allocate internet-domain X11 display socket. The solution for me on the server side was the following in sshd_config: AddressFamily inet *Remember to restart sshd and also reconnect from the client side. Ihad all the normal X11 settings on the server but it just stopped........
  • Windows 2012 Essentials r2 error - "system_thread_exception_not_handled (srv.sys)"


    I'm getting this error randomly but suspect it is an update or application conflict. It also takes ages for this "collection" to happen. "system_thread_exception_not_handled (srv.sys)"........
  • phpBB3 slow and internal dummy connection


    Using Apache 2.2 and PHP5.6 PHPBB3 is very slow to respond. Actually for some reason it takes so long to even register a log entry in access_log as in several seconds or a few minutes later it shows up in Apache. All other vhosts and Apache access stops working and freezes until the request to access PHPBB3 slowly completes. It seems to randomly be slow if you stop using it whether for posting or reading the forums. I've migrated to different machines including........
  • HTML files in Apache still displaying as raw text even with DefaultType, ForceType etc.


    There was only one solution here and it was the following: edit /etc/httpd/conf/httpd.conf Comment the lines for the Mime Magic Module: # MIMEMagicFile /usr/share/magic.mime # MIMEMagicFile conf/magic *Don't forget to restart Apache and clear your browser cache twice I was using DefaultType and ForceType a........
  • Thunderbird Error An error occurred while loading or saving configuration information for thunderbird. Some of your configuration settings may not work properly.


    This error seems to happen randomly and especially when trying to send e-mails. Apparently it's a long-standing GNome bug but is also partially the default of Thunderbird depending on who you ask. There is no known fix that I'm aware of except to upgrade gnome and the gvfs package but this is not an option for older versions/distributions. An error occurred while loading or saving configuration information for thunderbird. Some of your configuration settings may not........
  • Microsoft Updates suddenly stops at 50% downloading solution


    This seems to mainly affect new installs of Windows and especially on XP randomly. There are whole pages dedicated to the subject but none of them have a simple proper solution. They and Microsoft say to use "Microsoft Fix It", the only problem is it requires .NET and many new installs of Windows don't have it by default. The simple solution you asked for Just reboot Windows and that is how Ifixed it.........
  • KVM support Ubuntu 12.04 or 12.10


    This seems to be a verified bug on KVM with no solution. I wasn't able to get through the installer with Ubuntu 12.04, it would crash while "configuring apt". I was able to install it with Ubuntu 12.10 but it crashes randomly at times. This happens with the latest Centos 6.3 kernel and KVM package, I even compiled the latest version from the KVM website and used that, but the results are still the same. Here's some links to discussion about the bugs:........
  • Xen non-HVM container won't work/boot anymore


    One of my test Centos 5 containers was on a partition that filled up and it threw all sorts of errors and stopped responding but now I can't boot it again anymore. All the console shows is the Linux Penguin on the top left corner and the xm console says "usbcore: registered new driver hub" and has halted there. Centos 5 Xen container stuck/frozen won't boot on "usbcore: registered new driver hub" Another great way of troubleshooting is booting fro........
  • Realtek r8169 1gbit/1000mbit NIC/Ethernet Goes Down/Halts on Large File Transfer/Heavy Network Usage


    This is obviously a bug in the r8169 kernel module and it seems to affect a lot of people. I upgraded to the latest kernel and hope this won't happen anymore, as it is a very serious error. This is especially serious for those who are running servers with this chipset, who can afford for the NIC to randomly go off-line for no apparent reason? [655548.189113] type=1505 audit(1277067560.902:5): operation="profile_load" name="/usr/bin/freshclam&q........
  • Latest Articles

  • python 3 pip cannot install mysql module
  • QEMU-KVM won't boot Windows 2016 or 2019 server on an Intel Core i3
  • Virtualbox vbox not starting "No suitable module for running kernel found"
  • Bind / named not responding to queries solution
  • Linux Mint How To Set Desktop Background Image From Bash Prompt CLI
  • ImageMagick Convert PDF Not Authorized
  • ImageMagick Converted PDF to JPEG some files have a black background solution
  • Linux Mint Mate Customize the Lock screen messages and hide username and real name
  • Ubuntu/Gnome/Mint/Centos How To Take a partial screenshot
  • ssh how to verify your host key / avoid MIM attacks
  • Cisco IP Phone CP-8845 8800/8900 Series How To Reset To Factory Settings Instructions
  • ls how to list ONLY directories
  • How to encrypt your SSH private key file id_rsa
  • Linux Mint 18 Disable User Name List from showing on Login Screen
  • Firefox Cannot Hit Enter Key In Address Bar and Location History Not Working
  • Cisco Unified Communications Manager / CUCM IP 8.6,10,12 Install Error Solution
  • Ubuntu Debian Mint Linux SSHD OpenSSH Server Not Starting After Reboot Solution
  • nmap how to scan for all ports and not just the 1000 most common ports
  • Windows 7,8,10 and Server 2008, 2012, 2016, 2019 Read Only Attribute Won't Go Away
  • bind / named how to make a wildcard record and retain defined A records